Tijd voor ontbijt: zoete aardappel hash browns

Tijd voor ontbijt: zoete aardappel hash browns

Hash browns zijn in Amerika een geliefd onderdeel van het ontbijt en ik geef ze groot gelijk. Lekker, vullend en prima gezond. Normaal worden hash browns met “gewone” aardappelen gemaakt, maar de zoete aardappel is net zo geschikt! Heb je al trek gekregen? Scroll naar onder voor het recept van dit top ontbijt.

Ingrediënten voor 1 persoon:

1 zoete aardappel

Olijfolie

Snufje zout en peper

Optioneel: extra kruiden (gedroogde tijm en/of rozemarijn)

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en rasp hem met een grove rasp. Was de aardappelreepjes vervolgens goed en droog ze nóg beter. Dit kun je doen door de vochtige aardappel uit te knijpen in een theedoek of droog te deppen met keukenpapier. Geen zin om de zoete aardappel weer af te drogen? Dan kun je hem ook kort afspoelen voor het raspen. Daardoor zullen de reepjes minder aan elkaar kleven tijdens het bakken, maar dat maakt voor de smaak niets uit. Verhit een koekenpan met olijfolie en draai het vuur daarna omlaag tot middelhoge stand. Verdeel de zoete aardappel over de pan (eventueel in kleine rondjes) en duw de reepjes stevig tegen elkaar aan. Draai de hash browns na ongeveer 3 minuten om zodat ze goudbruin worden. Of, als je het niet belangrijk vind dat ze aan elkaar plakken, roerbak de hash browns. Als laatste voeg je wat zout, peper en kruiden naar smaak toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.