Tofu scramble met broccoli

Tofu scramble met broccoli

Veel mensen gooien de stronk van een broccoli weg. Zonde, want die kun je gewoon eten! Ik maakte er bijvoorbeeld dit lunchrecept mee. Voor 2 porties gebruik je slechts een halve stronk, dus onderaan deze blog vind je wat tips over hoe je de andere helft kunt gebruiken. De bereidingswijze van de tofu scramble heb ik afgekeken van @wateetjedanwel. Zij maakte een heerlijke tofu omelet (ook aan te raden!) en ik gebruikte dezelfde ingrediënten voor de scramble. Lees hieronder hoe je zo’n heerlijke lunch op tafel tovert.

Ingrediënten voor 2 porties:

2 volkoren boterhammen

1/2 stronk van een broccoli

1/2 blok tofu (circa 185g)

2 el kurkuma

1 el kala namak (zwart zout)

Handje slamix

Handje kiemen

Zwarte peper

Optioneel: chilivlokken

Optioneel: halve avocado

Bereiding

Vermaal de broccolistronk tot kleine stukjes in een food processor of met een fijne rasp. Rooster de boterhammen of bak ze in een koekenpan (optioneel met een klein beetje olijfolie). Verkruimel de tofu en meng deze met de kurkuma en kala namak. Verhit de koekenpan met een drupje olijfolie en roerbak de broccoli en tofu scramble voor 3 tot 5 minuten. Beleg het geroosterde brood daarna met sla en avocado, verdeel de tofu scramble erover en maak het af met wat peper, chilivlokken en gember.

Andere gerechten met broccolistronken

De meest voor de hand liggende optie is om bouillon te trekken van de overgebleven broccolistronk. Maar wie iets spannenders wil, kan de geraspte stronken rauw aan een salade toevoegen of roerbakken als koolhydraatarm alternatief voor rijst. Tot slot: mix de stukjes broccolistam ook eens door een sausje zoals pesto. Genoeg opties dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *