Tomatensalade met kikkererwt

Tomatensalade met kikkererwt

Het is weer tijd voor de #swiepswoepswap ofwel receptenruil van @mandyandmore. Dat betekent dat de basis voor dit recept bedacht is door Kim van @verantwoordsnoepen. Het originele recept bevat tonijn, maar dat heb ik vervangen door kikkererwt, wat een gebruikelijk vegan alternatief voor tonijn is. Smaakt het ook naar tonijn? Eerlijk gezegd: niet echt. Maar het is wel minstens net zo lekker! Dit recept is geschikt als bijgerecht of lichte lunch (in dat geval, verdubbel de hoeveelheid).

Ingrediënten voor één persoon:

75g kikkererwten

1 kleine tomaat

1 el blaadjes van selderij

1 tl rode ui in kleine stukjes

1 el citroensap

1 tl mosterd

1 el sojasaus

1 el tofumayonaise (of nog makkelijker: hummus)

Bereiding

Snijd eerst de tomaat, ui en selderijblaadjes in stukjes. Prak de kikkererwten en voeg alle overige ingrediënten toe. Even goed door elkaar mengen en je salade is al klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.