Tuinbonenpasta op crackers
Tijd voor een heerlijk fris lenterecept! Deze lichte maaltijd past perfect bij de paasbrunch. Het zorgt voor een goede portie groenten en is niet te zwaar op de maag, zodat er genoeg ruimte overblijft voor andere hapjes. ;) Voor dit recept kun je een food processor gebruiken, maar als je die niet hebt, kun je de tuinbonen prakken met een vork. Verder is het een makkelijk recept, waar je geen gekke kunsten voor uit hoeft te halen. Ook zijn de ingrediënten makkelijk te verkrijgen en 100% plantaardig. Scroll snel verder voor het recept.
Ingrediënten voor 5 porties:
5 crackers (ik gebruikte Leksands Knäckebröd)
100g gekookte tuinbonen
1 stengel bleekselderij
1 takje verse rozemarijn
2 takjes verse peterselie
2 el citroen-/limoensap
Optioneel: 1 tl gedroogde oregano
Optioneel: 1 tl chilivlokken
Optioneel: handje spinazie
Bereiding
Om de tuinbonenpasta te maken, mix je alle ingrediënten (min de spinazie, chilivlokken en uiteraard de crackers) in een keukenmachine. De blaadjes van de bleekselderij kun je mee blenden of gebruiken als garnering. Beleg de crackers met een paar blaadjes spinazie, spreid de tuinbonenpasta erover uit en strooi er eventueel wat chilivlokken overheen voor een pittige bite. Geniet ervan!