Vega-nuggets vs. kipnuggets

Vega-nuggets vs. kipnuggets

Toen mijn vriendin vroeg of ik mee wilde naar het Vegenement VegFest in Utrecht, was mijn eerste reactie niet al te enthousiast. Na een kijkje op de website (www.vegenement.nl) te hebben genomen, stond ik er al iets meer voor open. Er bleken allemaal startups te staan die gezonde producten verkochten. Dat was voor mij genoeg reden om toch te zien wat er op Vegenement te beleven was!

Dit bleek al snel een goede keuze te zijn. Er stonden een stuk of 40 stands waar je al proevend een gesprekje kon aanknopen met super enthousiaste verkopers. Van eiwitsnoepjes met 15% eiwitten van The Protein Ball Co. tot ijsjes zonder toegevoegde suikers van Ice Date, er was van alles te vinden.

Na een tijdje kwamen we uit bij de vegan nuggets van Vegafit. Dit is een groente variant op de welbekende kipnuggets. Ook dit product kon natuurlijk weer uitgebreid getest worden. Waar ik een gepaneerd stuk groente had verwacht, leek het zowel qua textuur als qua smaak vrijwel identiek aan een kipnugget.

Na van deze verbazing te zijn bijgekomen, besloot ik thuis de proef op de som te nemen en zowel nuggets als kipnuggets te kopen voor mijn sweet chili salade die avond. Het doel: erachter komen wat de verschillen zijn tussen beide producten.

Foto: links de vega-nuggets, rechts de klassieke kipnuggets

De nuggets van Vegafit bleken een stuk knapperiger dan de diepvries variant van het Albert Heijn huismerk. Dit in combinatie met een zachtere binnenkant maakte de nuggets de overduidelijke winnaar van de test. Ook na het bekijken van de voedingswaardes en ingrediënten bleef de winnaar onaantastbaar. Het gebrek aan e-nummers en de grote hoeveelheid eiwitten (15%) kenmerkt de nuggets van Vegafit. Toch is het prijsverschil noemenswaardig. Zo betaal je voor de nuggets ruim drie keer zo veel als voor de kipnuggets. Alhoewel dit misschien meer zegt over het plofkip gehalte in kipnuggets, want 2,29 euro voor tien vega-nuggets is voor de meeste Nederlanders toch echt een hele normale prijs.

Door Tim Zomerdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *