Vegan in Reykjavik

Vegan in Reykjavik

In het buitenland is het soms lastig om leuke, gezonde eettentjes te vinden. Daarom hier wat hulp bij het vinden goed eten in Reykjavik, IJsland. Tip nummer één: probeer niet stoer te zijn door het traditionele rotte haai gerecht te proberen. Zelf heb ik dit ook niet gedaan, omdat het eigenlijk door iedereen afgeraden wordt. Het is gewoon niet lekker. Sommige restaurants raden het hun klanten zelf ook af, met name omdat het zo stinkt. Wat en waar je wel lekker kunt eten, lees je hieronder.

Café Vínyl

Wanneer je langs dit cafeetje loopt, zullen vooral de relaxte sfeer en de dozen vol vinylplaten je opvallen. Mensen komen er om te werken, te socializen of vinylplaten te scoren. Daarnaast kun je ontzettend lekker eten bij Vínyl. Met op de achtergrond muziek en om je heen enthousiaste medewerkers, geniet je sowieso van het vegan-proof eten dat er voor je klaargemaakt wordt. Mijn absolute favoriet was de vegan wrap die ze op dat moment hadden – misschien wel de lekkerste die ik ooit gegeten heb. Op de Facebookpagina van Vínyl kun je zien wat voor toetjes en gebak er op dit moment zijn (@kaffivinyl). Ook worden daar de muziekevenementen aangekondigd die in het café plaatvinden. Van mij krijgen ze een like!

Vinyl2

Foto: chia pudding met huisgemaakte granola als toetje.

Thai Mai

Niet ver van Vínyl bevindt zich een knus Thais restaurant met eraan vast een Thaise supermarkt. Voor een prima prijs (want eten in IJsland is duur!!) kun je hier een heerlijke fried rice of noodle soep halen. Niet erg IJslands, maar wel erg lekker. Uiteraard zijn er zowel vegetarische als veganistische opties.

Loftid

Oké, deze is niet per se vegan, maar wel heel gaaf! Loftid is een chique cocktailbar met heerlijke Scandinavische tapas. Verborgen boven Reykjaviks populairste winkelstraat, vind je een classy restaurant waar veel locals een drankje komen doen. Zelf had ik niet helemaal door dat het geen gewoon restaurant was toen ik door de kaart naar binnen werd gelokt, maar had ik dat geweten, had ik me iets netter gekleed. Met andere woorden: voor een fancy avondje uit moet je bij Loftid zijn!

Loftid

Foto: het stijlvolle interieur van Loftid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *