Vegan paprika-kaassaus
Zin in een makkelijk recept, waarbij je alle ingrediënten simpelweg in een keukenmachine gooit? Dan ben je hier op de goede plek. Door de cashew met edelgistvlokken krijgt de saus een kaasachtige smaak. En omdat dit geen Food maar dan Goed-recept zou zijn zonder een portie groente, gaat er ook nog een rode paprika in. Dat geeft bovendien een leuk kleurtje. Lees hieronder hoe je dit pastarecept op tafel tovert. Tip: drink er een glas kruidige hennepthee bij! Deze thee-spijs combinatie voelt zelfs een beetje chique aan, maar is wel lekker alcoholvrij.
Ingrediënten voor 2 porties:
150g spaghetti
1 rode paprika
150g cashews
10g edelgistvlokken
1 tl oregano
Verse peterselie en zwarte peper naar smaak
Optioneel: chilivlokken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. De paprika gaat voor 30 minuten in de oven. Ondertussen laat je de cashewnoten weken in lauw water. Kook ook de spaghetti gaar in een pan. Na 30 minuten gaan de paprika en cashews in de food processor samen met de kruiden. Vergeet niet om het velletje van de paprika eraf te halen; deze is waarschijnlijk aan de randjes een beetje zwart gekleurd. Blend de ingrediënten tot een gladde saus. Voeg wat water (of thee voor extra smaak!) toe als de saus te dik blijft. Als je de saus pittiger wilt, kun je chilivlokken toevoegen. Giet de spaghetti af en roer de saus door de pasta. Je kunt het geheel eventueel nog een keer opwarmen in de pan. Maak het gerecht af met verse peterselie en een theelepel edelgistvlokken.