Verborgen Café Thembi

Verborgen Café Thembi

Na een weekendje Maastricht moest er natuurlijk wel een leuke blog online komen over een restaurant daar, al vond ik het nog best een uitdaging om een leuke én betaalbare plek te vinden. €12,50 voor slechts twee American Pancakes bij een niet nader te noemen lunchroom vond ik namelijk iets te veel (of te weinig, het is maar hoe je het bekijkt) van het goede. Ik heb in ieder geval lekker en voor een goede prijs kunnen eten buiten het centrum bij Café Thembi, dat verstopt zit midden in een woonwijk.

Voor ieder wat wils

Hoewel Café Thembi vooral klassieke vlees- en vismaaltijden serveert, zitten er toch een paar gezondere vega(n) opties tussen. Een ideale plek dus om heen te gaan met een gemengd gezelschap van vleeseters en vegetariërs/veganisten. Zo staan er op de kaart dus niet alleen mosselen, saté en runderburgers, maar onder andere ook vegetarische pasta’s, quinoa salade en twee veggie burgers. Helaas staan allergenen niet goed aangegeven, dus als je er 100% zeker van wilt zijn dat een gerecht plantaardig is, zal je het even moeten navragen. Het enige waarbij heel duidelijk staat aangegeven dat het veganistisch is, is het kaasplankje als dessert. Ik ben zelf geen fan van kaas, dus ik heb het niet besteld, maar het is vrij uniek dat een restaurant een vegan kaasplank serveert! De avocadoburger heb ik wel getest en die beviel goed.

Heel veel drankjes

Qua drankjes is er enorm veel keus! Zo staan er allerlei biologische limonades op de kaart, evenals kombucha. Verder zijn er twee vegan wijnen: een witte en een rode. Voor wie liever geen alcohol drinkt zijn er zelfs alcoholvrije cocktails, waardoor een drankje kiezen bijna nog moeilijker wordt dan het kiezen van eten. ;)

Biologisch op een onverwachte locatie

Zoals gezegd zit Café Thembi enigszins verborgen in een woonwijk. Doordat het terrasmeubilair en het servies bovendien wat armoedig aandoen, lijkt het café in eerste instantie meer op een oude stamkroeg. Daarom verbaasde het me dat hier dus redelijk wat plantaardige opties op de menukaart staan én dat er gewerkt wordt met biologische ingrediënten. Op de website staat namelijk ‘biologisch en duurzaam’, maar wat dat verder inhoudt, wordt niet uitgelegd. Duurzaam zou ik een restaurant zelf niet noemen als het nog zo veel vlees serveert. Maar biologische ingrediënten zijn natuurlijk altijd een pre! Met meer transparantie over de herkomst van de ingrediënten, een wat hipper interieur en mooi servies zou dit echt een hotspot voor foodies kunnen worden. Toch vind ik het nu al een aanrader, want je kunt heerlijk in de avondzon genieten van allerlei verschillende gerechten voor een prima prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *