Warme (alcoholvrije) appelcider

Warme (alcoholvrije) appelcider

Het is koud buiten (en binnen) en je wilt het liefst met een warm drankje in bed kruipen. Maar wat drink je dan? Koffie heb je al te veel op, warme chocolademelk is zo standaard… Wat dacht je van een warme appelcider?! De enige vereiste om dit te kunnen maken is dat je een blender/staafmixer/food processor in huis hebt. En appels.

Ingrediënten voor 2 glazen:

3 kleine, zoete appels

150 ml appelsap (of water als je het iets minder zoet wilt hebben)

1 el kaneel

2 el honing

2 stukjes steranijs

Bereiding

Snijd de appel in stukken, waarbij je de schil en het klokhuis verwijdert. Doe de stukken in een blender met de honing en de helft van de appelsap. Wanneer je een gladde appelmoes hebt, doe je die in een kleine pan boven een middelhoog vuur. Voeg de rest van de appelsap en de kruiden toe. Roer terwijl het drankje langzaam opwarmt. Laat de appelcider niet koken. Als je het te mengsel te dik vindt, kun je meer water of appelsap toevoegen. Verwijder de steranijs weer wanneer je de pan van het vuur haalt.

Tips

Dit recept is gebaseerd op dat van “The Green Creator”, dus kijk vooral ook eens naar haar versie. Om het veganistisch te maken, kun je de honing vervangen door bijvoorbeeld agavesiroop of maple syrup. Wil je extra opwarmen? Maak dan een alcoholische versie met appelcider in plaats van water of appelsap. Heb je iets sterkers nodig om écht goed op te warmen? Een scheutje vodka of rum erin zorgt dat je het sowieso niet lang meer koud zult hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *