Warme zwarte rijstsalade
De meeste mensen kennen witte, zilvervlies- en sushirijst wel, maar heb je al eens zwarte rijst geprobeerd? Deze rijst is een beetje kleverig en daarom een prima volkoren alternatief voor sushirijst. Maar ook door een salade is de vezelrijke zwarte rijst heel lekker! Daarom vind je hier een recept voor een gezonde en vullende maaltijd. Let er wel op dat je de rijst vaak van tevoren moet laten weken (24 uur in koud water of 3 uur in heet water). Gelukkig staat er meestal op de verpakking hoe je zwarte rijst het best bereidt. Verder raad ik aan om de rijst bij een Aziatische toko te kopen, daar is het goedkoper dan in reguliere supermarkten.
Ingrediënten voor 2 personen:
180g gekookte zwarte rijst
200g kalkoenfilet
1/2 paprika
1/2 courgette
100g wortel
100g rauwe rode kool
250g mango
3 el vissaus
3 cm gember
15g verse koriander
Bereiding
Kook de zwarte rijst volgens de verpakking en snijd ondertussen de kalkoenfilet in reepjes. Snijd ook de groente in kleine stukjes en verhit een koekenpan met olie om de kalkoenfilet in te bakken. Snijd eveneens de gember in kleine stukjes en verwijder de korianderblaadjes van de stam. Bak de kalkoenfilet gaar en voeg de groenten (behalve de rode kool) toe en bak deze mee. Voeg wanneer de groenten gebakken zijn ook de rode kool toe om deze op te warmen. Meng vervolgens de vissaus en gember door de groente en kalkoen. Voeg hier ook de zwarte rijst aan toe en schep alles goed door elkaar. Verdeel over twee borden en maak af met de mango en verse koriander. Eet smakelijk!

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Simone’s Kitchen