Zelfgemaakte pastasaus

Zelfgemaakte pastasaus

Als je op de labels van sommige pastasauzen kijkt, schrik je van het aantal vreemde ingrediënten. De oplossing: maak het zelf! De credits voor de pastasaus gaan naar Anouk van Groentje Gezond, van wie ik voor de #swiepswoepswap van @mandyandmore een recept namaakte. Uiteraard een beetje aangepast, maar minstens net zo lekker! Het lukte me niet in één keer om de saus goed te krijgen, want als je water toevoegt wordt het snel te waterig. Blijft je saus erg dik, voeg dan meer tomaten toe (die bevatten ook veel vocht). En een zero waste tip: gebruik voornamelijk je groenterestjes! Onder de foto vind je het recept.

Ingrediënten voor 4 personen:

400g spaghetti

1 grote rode ui

3 teentjes knoflook

1 courgette

1 paprika

2 à 3 blikken biologische gepelde tomaten (ga uit van 2 tenzij de saus te dik blijft)

250g soepgroenten of groenterestjes

Kruiden zoals oregano, peterselie en verse basilicum

1 groentebouillonblokje of -poeder (ik gebruikte die van BioToday)

350g vega gehaktballetjes

Optioneel: 100g cashews

Bereiding

Verhit een kookpan met olijfolie en fruit daar de ui en knoflook in gedurende een paar minuten. Voeg vervolgens alle andere groenten, de bouillon en de kruiden toe en laat zo’n 10 minuten pruttelen. Kook tegelijkertijd de spaghetti in een andere pan. Met een staafmixer pureer je de groenten tot een gladde saus (haal de pan dus even van het vuur af!). Pureer er eventueel cashews doorheen voor extra romigheid en eiwitten. Daarna voeg je de vega gehakballen toe en roer je saus goed door boven een middel-laag vuur, zodat de saus niet meer gaat koken maar wel de gehaktballetjes opwarmt. Schep de spaghetti op een bord, doe de saus erover en maak het gerecht af met extra veel verse basilicum. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.