Zondig zalig bij Dogma

Zondig zalig bij Dogma

Dogma in Utrecht is geen gewone hotdogzaak. In plaats van een kaal wit broodje met een slappe worst krijg je hier namelijk de meest rijk gevulde hotdog die je je kunt bedenken. Eén hotdog van Dogma is een complete maaltijd, die je gegarandeerd doet watertanden!

Beste vega(n) hotdogs

Het leuke aan Dogma is dat de vegetarische/veganistische hotdogs totaal niet onderdoen voor de vleesvariant. Zo is de “zalige zonde” op de foto hieronder – geloof het of niet! – 100% vleesvrij (de veganistische variant wordt geserveerd met maisbrood). Wat mij betreft is het dus helemaal niet zo’n “zonde”, maar zeker wel zalig!

Toffe locatie

Behalve het feit dat Dogma aan de Utrechtse Voorstraat midden in het centrum en op loopafstand van Neude ligt, is ook de binnenkant van deze hotdogtent supertof. Vroeger zat er een slager in het pand, maar daar zie je gelukkig niets van terug. Het leuke interieur zorgt er mede voor dat de hotdogs niet meer als fastfood ervaren worden, maar je er prima met je familie of vrienden een culinair avondje kunt doorbrengen. Toen ik mijn vader meenam naar Dogma, kon hij niet stoppen met zeggen hoe leuk hij Dogma vond en bovendien: hoe heerlijk het eten hem smaakte!

Veel opties

Behalve vega(n) opties, wordt er ook met gluten- en andere allergieën rekening gehouden en er is een ruime keuze aan gekke (en minder gekke) hotdogs. Als je echt honger hebt, kun je daar een vegan salade en biologische friet aan toevoegen. Keuze genoeg dus! Helaas maken de verleidelijke namen van de hotdogs het kiezen wel erg lastig… Dan maar alles proberen? ;)

Dogmaklein2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *